Stapmolen

Stapmolen; een trainingsmolen voor uw paard
Een stapmolen is een uitermate goede manier om uw paard beweging te geven. Het brengt het uithoudingsvermogen naar een hoger niveau en creëert meer spierontwikkeling, waardoor blessureleed voorkomen wordt. Bovendien zorgt een trainingsmolen eveneens voor de nodige tijdwinst.
 
Bewegen; een absolute must!
Het is een feit dat het beendergestel bij paarden behoort tot één van de zwakste punten. Pezen en gewrichten zijn de meest zwakke schakels. Daarom is voor vele paardenkwalen bewegen hét geneesmiddel. Een BEO-BAND stapmolen is een perfect alternatief wanneer u er zelf niet altijd aan toekomt om met uw paard te bewegen. Daarnaast is de trainingsmolen bijzonder geschikt om te gebruiken als opwarming of cooling-down, voor of na een training. Voldoende beweging van uw paard draagt bij aan:

  • Een goede conditie
  • Soepele gewrichten
  • Meer spiermassa
  • Minder vet
  • Verbeterde bloedsomloop
  • Betere prestaties
  • Minder kans op blessures

De werking van een stapmolen
Een stapmolen is een molen die elektrisch kan draaien. De molen is meestal uitgerust met verschillende standen, zodat het tempo eenvoudig aan de bewegingsbehoefte van uw paard is aan te passen. De meeste molens zijn rond van vorm, draaien automatisch, zowel rechtsom als linksom en bieden over het algemeen zowel stap als draf mogelijkheden. Daarnaast zijn er trainingsmolens verkrijgbaar met meerdere programma's zoals stap, galop, draf en intervaltraining. Dit is ideaal voor paarden die moeten revalideren, omdat u dan een compleet programma, afgestemd op de blessure van uw paard, kunt invoeren.
 
Stapmolens & veiligheid
Overweegt u een stapmolen te gaan gebruiken, let u dan tevens op de veiligheid van uw paard. Door de molen af te bakenen met de BEO-BAND afzetting beschermt u de paarden. Het is diervriendelijk, duurzaam, veilig en veerkrachtig. Kortom, een stapmolen met de juiste afzetting garandeert de veiligheid van uw paard optimaal!

Neem contact op

BEO-BAND ®
S. Bekkers
Telefoonnummer: 0031-43-3117367
Mobielnummer.: 0031-620974025
E-mail: info@beo-band.nl
KvK: 53964020
BTW: NL001829639B42

Openingstijden
Maandag t/m Vrijdag van 8.30 tot 18.00